Hillside House / TOOB STUDIO

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/599848/hillside-house-toob-studio Clipboard Houses Save this picture!© Lê Anh Đức – Vũ Ngọc Hà+ 35 Share Vietnam Architects: TOOB STUDIO Area Area of this architecture project Area:  120 m² Area:  120 m² Year Completion year of this architecture project 2014 Year:  ArchDaily CopyHouses•tt. Kỳ Sơn, Vietnam Hillside House / TOOB STUDIOSave this projectSaveHillside House / TOOB STUDIO Projectscenter_img Save this picture!© Lê Anh Đức – Vũ Ngọc HàThe owner of house works in construction field, and he desires a place not only for his whole family to relax during weekends but also a  house that friendly to the nature, suitable to the native architecture, saving energy and low cost.Save this picture!© Lê Anh Đức – Vũ Ngọc HàFrom all above elements, the architects design “Hillside House” which is inspired of Mường ethic traditional house on stilts. Constructed materials are mostly from nearby area like quarry stone, bamboo, palm leaves, etc…combines with specific Vietnamese northern materials such as slate stone, yellow laterite. Structure of the house is made by steel frame, which is quickly constructed, light and durable. Construction workers mostly are Mường people, that’s why the architects try to give a simple but useful solution.Save this picture!© Lê Anh Đức – Vũ Ngọc HàThere are a ground floor and an attic. The ground floor is about 70sqmarea which includes living-dining-kitchen space, one standard bathroom. The 1st floor is 1,2m higher than the ground land around so that people could have the best view of the scene, and to stay away from insects.Save this picture!First Floor PlanMoreover, the atmospheric convection creates comfortable atmosphere, reduces endosmosis from the ground. Surrounding pool is an interesting highlight, it makes the air cooler before flowing through the house. The cover solution is the bamboo curtain system. Each time the curtains are rolled up, the scenery can be enjoyed through the I shaped steel column system, and the bamboo curtains accidently become a romantic nature picture frame.Save this picture!© Lê Anh Đức – Vũ Ngọc HàThe second floor is 50sqm area includes multipurpose space and bedroom, covered  by glass not to limit the view. The roof is made of bamboo resigned frame and covered with 50cm thick palm leaves to make it cool inside the house even if during the hottest day of summer.Save this picture!Section 1The construction of the house and the landscape of green are done at the same time. In which there are varieties type of plant such as big tree, fruit tree, and vegetables…Save this picture!© Lê Anh Đức – Vũ Ngọc HàIrrigation and clean water is supplied enough from the underground water stream and rain water which was filtered by natural materials, so tap-water  is no longer required.Project gallerySee allShow lessHHF Architects Transform Existing Parking Structure into Public DestinationUnbuilt ProjectSatellite Records World’s Largest Urban Art GIF in Rio de JaneiroArchitecture News Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/599848/hillside-house-toob-studio Clipboard “COPY” photographs:  Lê Anh Đức – Vũ Ngọc Hà Photographs:  Lê Anh Đức – Vũ Ngọc Hà Design Team:Nguyễn Thùy Chung, Nguyễn Ngọc Mai, Ngô Ngân Hà, Nguyễn Thái Dũng, Trần Khánh Toàn, Trần Nhật MinhArchitect In Charge:Nguyễn Hồng QuangCity:tt. Kỳ SơnCountry:VietnamMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Lê Anh Đức – Vũ Ngọc HàRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsCeramicsGrespaniaWall Tiles – Wabi SabiCeramicsApariciPorcelain Tiles – TangoCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterText description provided by the architects. Hillside House project is located among an area of about 1000sqm which is a part of a resort beside Bùi brook, Hòa Bình;  that takes 55km from Hà Nội to the west. This place is where Mường ethnic people habit.The murmur all year of Bùi brook along the 45 degree sloped hillside is considered to be the most marvellous scene of the area. However, there was a limitation in construction here. So, this was a tough challenge for the architect in planning overall traffic. Photographs 2014 Year:  Hillside House / TOOB STUDIO “COPY” CopyAbout this officeTOOB STUDIOOfficeFollowProductsWoodSteelStone#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousestt. Kỳ SơnHousesVietnamPublished on February 21, 2015Cite: “Hillside House / TOOB STUDIO” 21 Feb 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogVentilated / Double Skin FacadeTechnowoodProfile Façade SystemGlassMitrexSolar PanelsMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalFiber Cements / CementsEQUITONEFiber Cement Facade Panel PicturaCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemConcreteKrytonSmart ConcreteSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Stainless Steel FinishesWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityChairsSellexChair – IrinaBathroom FurnitureKaleBathroom Cabinets – ZeroMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *