• Home
  • biefgybs
  • Residence La Salle / Hatem+D + Etienne Bernier Architecte

Residence La Salle / Hatem+D + Etienne Bernier Architecte

first_img 2018 Architects: Hatem+D / Etienne Bernier Architecte Area Area of this architecture project Save this picture!© 1Px Dave Tremblay+ 12Curated by Fernanda Castro Share CopyAbout this officeHatem+D / Etienne Bernier ArchitecteOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsQuebec CityCanadaPublished on September 19, 2018Cite: “Residence La Salle / Hatem+D + Etienne Bernier Architecte” 19 Sep 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialCoffee tablesFlexformCoffee Table – GipsyCurtain WallsIsland Exterior FabricatorsPace Gallery Envelope SystemWoodSculptformTimber Battens in Double Bay HouseStonesCosentinoSilestone and Dekton in Villa OmniaBricksNelissenInner Wall Bricks – LückingPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsAir Facade PanelsWoodBlumer LehmannData Processing for Wood ProjectsEducational ApplicationsFastmount®Hidden Panel Fastener at Massey UniversitySealants / ProtectorsTOPCRETMicro-Coating – Baxab®More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Canada Residence La Salle / Hatem+D + Etienne Bernier Architecte Area:  3120 ft² Year Completion year of this architecture project Manufacturers: Alumilex, Espace-Bois, Plancher Bois Franc GagneSave this picture!© 1Px Dave TremblayRecommended ProductsDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumText description provided by the architects. This house extension project is located in St-Roch, in the heart of Quebec City. Built in 1915, this former rooming house was renovated and converted into a single-family house. On the facade overlooking the street, the authentic style of the house was preserved by enhancing the look of the cornice and the woodwork and by having its contrast with the contemporary burnt wood of the rear extension.Save this picture!Ground Floor PlanThe St-Roch district is dense and mineral, with very few trees found on the streets. Therefore, the challenge was to open up the residence to the vegetation of the garden in order to maximize brightness and integrate the backyard into the project. In order to create an impression of a vast and airy space, the dining room, the kitchen, the living room and the reading corner were converted into an open space, covering most of the ground floor. To fully maximize the open surface, the bathroom was concealed under the staircase and the vestibule was separated from the living room by a piece of furniture with a glass wall.Save this picture!© 1Px Dave TremblayThe ground floor space extends to the terrace on the same level as the interior floor finish. The preeminence of white and the plain wood floors create a luminous and modern ambiance. The four bedrooms are located upstairs, as well as a boudoir that opens up to the corridor. This particular area, which can be closed with a folding and sliding wall, fulfills the family’s needs for privacy while creating space and bringing in natural light into the central corridor.Save this picture!First Floor PlanThe house extension, sober and modest, is made of black burnt wood and white brick from the existing house. The 19 feet long bay window, which opens up to the garden, stands as the extravagant touch of the project. The La Salle Residence proves that it is entirely possible to obtain a contemporary residence with incredible spatial qualities on a tight budget, by keeping the focus on the priorities (the windows, for example) and the main goals.Save this picture!© 1Px Dave TremblayProject gallerySee allShow lessStudio JCW Proposes Big Shelf for Park AvenueArchitecture NewsAtlas of Brutalist ArchitectureArchitecture Books Share Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/898809/residence-la-salle-hatem-plus-d-plus-etienne-bernier-architecte Clipboardcenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/898809/residence-la-salle-hatem-plus-d-plus-etienne-bernier-architecte Clipboard Year:  Projects ArchDaily Photographs:  1Px Dave Tremblay Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyHouses, Houses Interiors•Quebec City, Canada Photographs “COPY” Residence La Salle / Hatem+D + Etienne Bernier ArchitecteSave this projectSaveResidence La Salle / Hatem+D + Etienne Bernier Architectelast_img

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *