• Home
  • jqmwftvj
  • Villa Montagnola / Attilio Panzeri & Partners

Villa Montagnola / Attilio Panzeri & Partners

first_img Houses “COPY” “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/904490/villa-montagnola-attilio-panzeri-and-partners Clipboard Villa Montagnola / Attilio Panzeri & Partners ArchDaily CopyHouses•Collina d’Oro, Switzerland Photographs:  Giorgio Marafioti Manufacturers Brands with products used in this architecture project Photographs Manufacturers: Milesi, PSLab, A3 System, Aircond, Cavadini SA, Frassinagodiciotto con Alberto Manetti, Gerhi SA, Guscetti camini, Manucasa, Mecoba SA, Ruprecht ingegneria SA, Spinelli SA, Studio Tecnico Idalgo FerrettiTranslation:Alessandra ArrigoniCity:Collina d’OroCountry:SwitzerlandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Giorgio MarafiotiRecommended ProductsDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumPorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – BackDoorsAir-LuxPivoting DoorStonesNeolithSintered Stone – Arctic White – Colorfeel CollectionText description provided by the architects. The villa is situated on a piece of land that enjoys a splendid view of Lugano Lake. The suggestive view and the impending presence of the rocky mass behind the site have dictated the principles of inclusion of the entire building. The villa relates to the rock – from which it originates – in a dynamic dialogue, and at the same time, stretches towards the lake. The intrinsic morphology of the site and its south-west orientation towards the lake have directed the designer’s choice.Save this picture!© Giorgio MarafiotiThe building is totally closed to the other villas located in the north-east but remains completely open on the other sides, establishing a close relationship with the surrounding landscape. The building looks like a block of black pigmented exposed concrete – the black color deriving from the rock from which it was created – with raw boards laid running in the same direction. This characteristic lives up the façade, emphasizing the alternation of full and empty openings.Save this picture!© Giorgio MarafiotiThe light enters through the full-height openings, filling and enveloping the interior spaces of the villa and creating a warm and cozy environment. Doors and windows in natural oak wood enhance this peculiarity. The internal contrast between the white of the plaster and the black of the concrete creates suggestive plays, underlined by the glimpses that the villa skillfully offers. The continuity of the spaces is an important point of connection for the entire project. The detached villa is built on three levels. The basement houses the technical rooms, the garage and the living spaces for guests.Save this picture!© Giorgio MarafiotiSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Giorgio MarafiotiThanks to the white color of the resin on the floors and plaster on the walls, the rooms gain a surprising shine and open towards an external patio. The living area is located on the ground floor: a spacious living room with a large fireplace overlooks the garden which juts into an infinity pool where the view encompasses the entire surrounding landscape. On the upper level, the night zone provides four bedrooms and a study, each with private bathrooms and wardrobe. The roof is flat and covered with black gravel.Save this picture!© Giorgio MarafiotiGreat importance is given to the external layout, which is the result of important choices, with a great variety of plants and various species; the alternation of teak flooring and turf creates a perfect symposium. The paving of the vehicular area is made of small cubes of granite and enters the lobby of the villa, enhancing the continuity between inside and outside. Thanks to a walkway in the rock you can climb to a belvedere terrace that offers a wonderful view of the entire complex and the lake. The final result enhances the region, merging in perfect harmony with the surrounding landscape.Save this picture!© Giorgio MarafiotiProject gallerySee allShow lessSOM Designs Kinematic Sculpture for Chicago Design WeekArchitecture NewsTianjin Binhai Museum / gmp ArchitectsSelected Projects Sharecenter_img Projects 2017 Architects: Attilio Panzeri & Partners Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeAttilio Panzeri & PartnersOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn InstagramCollina d’OroSwitzerlandPublished on October 24, 2018Cite: “Villa Montagnola / Attilio Panzeri & Partners” 24 Oct 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialCoffee tablesFlexformCoffee Table – GipsyCurtain WallsIsland Exterior FabricatorsPace Gallery Envelope SystemWoodSculptformTimber Battens in Double Bay HouseStonesCosentinoSilestone and Dekton in Villa OmniaBricksNelissenInner Wall Bricks – LückingPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsAir Facade PanelsWoodBlumer LehmannData Processing for Wood ProjectsEducational ApplicationsFastmount®Hidden Panel Fastener at Massey UniversitySealants / ProtectorsTOPCRETMicro-Coating – Baxab®More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/904490/villa-montagnola-attilio-panzeri-and-partners Clipboard Villa Montagnola / Attilio Panzeri & PartnersSave this projectSaveVilla Montagnola / Attilio Panzeri & PartnersSave this picture!© Giorgio Marafioti+ 33Curated by María Francisca González Share Year:  Switzerlandlast_img

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *