Gafarim House / Tiago do Vale Arquitectos

first_imgArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/909064/gafarim-house-tiago-do-vale-arquitectos Clipboard Save this picture!© João Morgado+ 28Curated by Pedro Vada Share Gafarim House / Tiago do Vale Arquitectos Year:  Gafarim House / Tiago do Vale ArquitectosSave this projectSaveGafarim House / Tiago do Vale Arquitectos ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/909064/gafarim-house-tiago-do-vale-arquitectos Clipboard Projects Architects: Tiago do Vale Arquitectos Area Area of this architecture project Photographs:  João MorgadoSpecialties:Daengstudio L.daBuilder:Casas do Lima, Limiavez L.daTeam:Tiago do Vale, María Cainzos Osinde, com Maria João Araújo, Camile Martin, Eva Amor, Hugo Quintela, Joanna Jakimiuk, Esra ArslamCity:Ponte de LimaCountry:PortugalMore SpecsLess SpecsSave this picture!© João MorgadoRecommended ProductsDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsWindowsRodecaAluminium WindowsDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE LuceText description provided by the architects. This is a project of tense duality between vernacular principles and a neoplastic understating of shape, place and landscape.Save this picture!© João MorgadoIn a naturally fragmented and disconnected context, the Gafarim House offers monolithic, opaque volumes to the street, citing the compact, parallelepipedic masses of northern Portuguese popular architecture and adjusting its scale to the surroundings.Save this picture!© João MorgadoIt appears with autonomy in its context -an independent object among independent objects- and, in its economy of shape and detailing, it distances itself from the post-rural decorativism that is the norm in today’s Portuguese countryside.Save this picture!© João MorgadoThis exterior formal economy is contrasted with a generous, high-ceilinged, expansive interior space that incorporates the remote landscape.Save this picture!© João MorgadoThe entrance is a long transitional moment and a space in itself.Evolving from the exterior, covered arrival space to its interior extension, from shadow to light and from opaque to transparent, this progressive contrast is an important representation of the duplicities and contradictions that define the theme of the project.Save this picture!© João MorgadoSave this picture!Ground floor planSave this picture!© João MorgadoAfter the compressed, conditioned entering movement the space expands to a double-height volume that houses the social program of the house, reuniting under a same roof kitchen, dining and living room, citing the domestic organization of this region’s vernacular homes.This is a space of great transparence, relating through a generous glass wall with the plot and the wide Minho views.Save this picture!© João MorgadoIn spite of its transparency, opening to the northeast allows for a controlled relationship with natural light. Bathing in the morning light reflected by the water mirror and backlit by the infiltrating afternoon sun descending from the mezzanine, the changing natural light animates the architecture throughout the day and throughout the year.Save this picture!© João MorgadoWithout any explicit separation, the private section of the house develops autonomously, with all bedrooms faced towards the southeast.A small interior patio serves both the master bedroom and the bathrooms. This patio is a device that allows the creation of a space that, though formally inside of the house, is symbolically apart.Save this picture!© João MorgadoBetween vernacular and contemporary references, between blind volumes and open planes, the Gafarim House is a project about contradiction, opposition and provocation condensed in a simple, pragmatic structure.Project gallerySee allShow lessPreschool in Haro / Taller Básico de ArquitecturaSelected ProjectsHutong Courtyard Renovation at Qianmen Street / Super + PartnersSelected Projects Share Houses CopyHouses•Ponte de Lima, Portugal “COPY” Area:  2949 ft² Year Completion year of this architecture project Photographs Portugal 2018 “COPY” CopyAbout this officeTiago do Vale ArquitectosOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPonte de LimaPortugalPublished on January 21, 2019Cite: “Gafarim House / Tiago do Vale Arquitectos” [Casa de Gafarim / Tiago do Vale Arquitectos] 21 Jan 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsCabinetsFlorenseCabinet – FloAirWood Boards / HPL PanelsBruagStair Railing – CELLON®LightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenBathroom AccessoriesBradley Corporation USAHigh Speed Hand Dryers – Aerix+BoardsForestOneLaminate – EGGER laminatesAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®Metal PanelsRHEINZINKPanel Systems – Horizontal PanelWall / Ceiling LightsA-LightAccolade Wall Light at River Dental OfficeBricksStröherClinker Brick Slips – StiltreuMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *